Színház a város

- és az élet a legjobb színdarab

Beszélő szobrok, mesélő homlokzatok, vitatkozó állatok. A város különböző ismert vagy felfedezésre váró látványosságaira kiváló kortárs írók készítenek negyedórás hangjátékokat, amiket letöltve akár menet közben is színházi előadások részesei lehetünk.

Időpont

2021. szeptember 27. - október 10.
#városi séta #Együttmozdulók #Margitköz #Várostbelakók

Az elmúlt időszakban a színházak és a színházba járók nem voltak könnyű helyzetben. Bár kiderült, hogy lehetséges jelen nem lévő közönségnek játszani, és csak a kanapéig menni színházba, egyik sem volt az igazi.

Ezért úgy döntöttünk, hogy új szintre emeljük a színházi élményt. Egy kísérleti előadás-sorozattal kilépünk a színpadról, és Shakespeare után szabadon megmutatjuk, hogy tényleg színház az egész város. Pár előadás erejéig új értelmet adunk a mindennapok megszokott helyszíneinek és történéseinek, és a körülöttünk zajló életből csinálunk színdarabot.

Mindezt olyan szerzők közreműködésével, mint Péterfy-Novák Éva és Péterfy Gergely, Szabó Borbála, Pass Andrea, Vinnai András és Kovács Dániel.

Az általuk készített összesen 10 darab, egyenként 15 perc körüli színdarab Budapest különböző pontjain, többek között az Operaháznál, a Parlamentnél és a Millenárison játszódik. A közönségnek nincs más dolga, mint odamenni ezekre a helyszínekre, mobilon elindítani az előadások jegyvásárláskor kapott hanganyagát, és átélni, ahogyan színdarabként új életre kelnek a minket körülvevő emberek, állatok, tárgyak és történések. A színdarabok szereplői ugyanis a helyszíneken ott lévő élő és élettelen dolgok, amiknek színészek kölcsönzik a hangjukat, megszólaltatva őket vagy a gondolataikat – és ezzel teljesen más megvilágításba helyezve őket.

Szóval aki kíváncsi rá, hogy miről beszélgetnek a Filozófusok kertjének szobrai, hogy mi jár a Margitszigeti Vadaspark gólyájának a fejében, és hogy mi történt a Vásárcsarnok gyanús körülmények között eltűnt gurulópolcával, az a Színház a város előadásai során minden kérdésére választ kap.

Szövegírók: Horváth Kristóf, Kovács Dániel Ambrus, Kovács D. Dániel, Pass Andrea, Péterfy-Novák Éva, Péterfy Gergely, Szabó Borbála, Tasnádi István, Vinnai András

A program a hatályos járványügyi előírások betartásával látogatható. Az aktuális információkról kérjük tájékozódjon a helyszíneken és a helyszínek weboldalain.

Helyszín

Budapesti közterek  

Kapcsolódó programok

Megélhető fotókönyv

vizuál

Megélhető fotókönyv
Fortepan Masters installáció
Első Kerületi Történetek

performansz

színház

Első Kerületi Történetek
Részvételi színházi műhely és performansz
Mészáros Máté: A távolság mechanikája

installáció

Mészáros Máté: A távolság mechanikája
köztéri részvételi installáció